L’activitat s’estructura en 3 blocs:

La problemàtica de la sorra a les platges: en aquest bloc es parla de les modificacions que hi ha en el litoral català, tant de les naturals com de les artificials, i quins efectes tenen sobre el manteniment de la sorra a les platges, i en particular les platges de Sitges.

La dinàmica dels materials que formen les platges: en aquest bloc es parla sobre la dinàmica de la sorra i quins factors la modifiquen, tant els naturals com els artificials, així com la dinàmica de les deixalles (d’on venen, com es distribueixen, com afecten, etc.)

Composició i estructura de les platges de Sitges: en aquest bloc es parla sobre la composició de les platges de Sitges, de quins materials estan formades com eren abans i com són ara. També s’explica la història de Sitges amb l’objectiu que els alumnes entenguin les modificacions que ha patit la seva costa.

Al llarg de la sortida els alumnes treballen alguns dels conceptes apresos durant les activitat mitjançant un dossier de camp, on poden plasmar els resultats obtinguts en els experiments realitzats

Dossier del professor i Dossier de l'alumne adequat segons el nivell educatiu dels escolars

Per a les diferents activitats s’utilitza suport gràfic, material de camp i material de laboratori