Amb aquest Taller busquem sensibilitzar i implicar la ciutadania en la conservació de les praderies de Posidonia oceanica del nostre territori, tot promovent un canvi d’actituds envers la protecció del medi marí. La posidònia és un ecosistema amb una gran importància ecològica i socioeconòmica, clau per a la biodiversitat, l’estabilització de sediments, la captura de carboni i la protecció costanera enfront els temporals de mar.
A més a més, s’informa dels impactes humans que estan minvant el seu estat de conservació, com ara la contaminació, el fondeig incontrolat i el canvi climàtic, alhora que es donen a conèixer les mesures que hom pot dur a terme per tal de minimitzar-los.
Els Tallers són una eina fonamental per apropar el coneixement científic i ambiental a la ciutadania, creant vincles emocionals amb el medi marí que incentivin mesures de gestió envers la conservació del patrimoni natural de l’EIN Muntanyes de Begur, i de la resta d’espais naturals protegits de Catalunya.
A través d’una experiència educativa pràctica i dinàmica, es busca promoure canvis d’actituds envers la conservació de les praderies de posidònia, com seria l’ús de fondejos ecològics i la gestió responsable de residus, implicant diferents col·lectius i entitats, i diferents edats.
Els Tallers de POSIDÒNIA s’estructuren en una part teòrica, activitats pràctiques i una cloenda reflexiva:

MATERIAL DIDÀCTIC del Taller
“Els boscos de posidònia, el tresor submergit de la Mediterrània”
Cicles Inicial, Mitjà i Superior de PRIMÀRIA
Dossier de l’alumne pel Cicle Inicial de Primària_POSIDÒNIA
Dossier de l’alumne pel Cicle Mitjà de Primària_POSIDÒNIA
Dossier de l’alumne pel Cicle Superior de Primària_POSIDÒNIA
Power-Point pel Cicle Inicial de Primària_POSIDÒNIA
Power-Point pels Cicles Mitjà i Superior de Primària_POSIDÒNIA
Joc “Cadascú al seu lloc” del Taller POSIDÒNIA (CI, CM i CS de PRIMÀRIA)